Amur kaland

 

2013.08.27.-én mentem ki horgászni. Így visszaemlékezve kb. 12 óra lehetett  amikor megérkeztem a tóhoz. Kipakoltam, beetettem, megszereltem a botot és kezdődött a horgászat.  Pár kárász előzte meg az amurt. Akadt egy ponty is csak az lemaradt fárasztás közben. Ettem egy szendvicset, rágyújtottam és akkor vettem észre, hogy az úszó kiemelkedik kb. 3-5 cm-re. Bevágtam és éreztem, hogy akadt, de alig indult meg. Gondoltam kárász és egyszer csak mint egy torpedó kilőtt. Ez ment 1,5 órán keresztül. Direkt néztem meddig fog tartani a fárasztás. De most én nyertem meg a küzdelmet! 

Néhány szó az etetésről és a felszerelésről.  Etetés: Búza és kukorica leforrázva,  3-4 napig hagyni állni. Valamint egy kis aromával megspékelve. Csali: Csonti csokor 4-5 db valamint egy szál tűző szúnyog lárva. 

Felszerelés: Kettner Milán 390 HIGH MODULUS KEVLER CARBON. 

Az orsó: Milo márkájú 30-as, 3 csapágyas, hátsófékes match orsó. A fő zsinór  Cralusso 16-os, aminek 3,46 kg a szakítószilárdsága. Az előke szintén Cralusso 14-es aminek  2,75 kg a szakítószilárdsága. 

A horog: Kamasaki 16-os!!!!  Az úszó: Cralusso önsúlyos. Végszerelék: főzsinór,  amin fixen van rögzítve az úszó. Utána a főzsinór és az előke egy forgókapoccsal van összekötve.  Súlyozás pedig szilikonbetétes ólommal történik. 

 

Szabó Péter János

 

Kapcsolódó galéria:

http://toronyto.hu/hu/Galeria/lista/horgaszat-fogasok_sikerek-izelito_2013_1347/oldal/3/

 

 

 

 

 
« Vissza az előző oldalra!

Torony Tó Horgásztó, Horgászklub Pest megye - Magyar